Zázvor alebo ďumbier lekársky je už od nepamäti liečivým zázrakom. Dokáže fantasticky zohriať žalúdok a tým zlepšiť trávenie. Posilňuje imunitný systém ako ingrediencia v jedle, avšak najčastejšie ho poznáme vo forme čajov. Veľmi obľúbený je medovkovo – zázvorový čaj. Okrem našej immunity a trávenia veľmi pomáha znižovať horúčku a cholesterol. Výborne osvieži a svojou korenistou chuťou povzbudí.
Recept:
medovka alebo mäta
čerstvý nakrájaný zázvor
med
citrón
Postup:
Zázvor nakrájame a spolu s medovkou zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 5 – 10 minút lúhovať. Ak máme radi silnú korenistú chuť zázvoru, môžeme lúhovať aj dlhšie. Precedíme a dochutíme medom a citrónom.
Pijeme čerstvý ihneď po vylúhovaní.