Späť na Blog

Je všade, čo uľahčuje jej zberanie a je celá jedlá – od koreňa, cez stonku, listy a kvety. Listy sa zberajú pred kvitnutím, kvety v máji, korene na jar alebo v jeseni, kvetné stonky v čase kvitnutia. Listy a korene obsahujú horké zlúčeniny, ktoré dávajú púpave jej posilňujúce a očisťujúce vlastnosti.
Povzbudzuje všetky tráviace procesy, priaznivo pôsobí na prečistenie organizmu, odbúrava z tela cholesterol a toxíny, pomáha pri poruchách látkovej výmeny, má močopudné účinky, znižuje krvný tlak a podporuje činnosť srdca. 



Recept
:
Kúra prečisťujúca krv:
1 až 2 čajové lyžičky dajte do ¼ l vody a 1 minútu povarte.
Pite 2 šálky denne počas 4 až 6 týždňov.

Späť na Blog